fbpx

BLOG: Waarom je doel om gewicht te verliezen, nooit op een korte termijn

strategie gebaseerd moet zijn.

Je kent het wel. Opeens denk je: “Ik moet afvallen.”

Want je buikje zit in de weg, of je voelt je niet meer fijn in je eigen lichaam. Of je bent moe als je de trap op rent en je weet dat dit toch echt niet de bedoeling kan zijn.

Misschien ben je zelfs wel bij de huisarts geweest en is je bloeddruk hoog, je cholesterol piekt of de arts maakt zich zorgen om je gezondheid.

Je shirts worden steeds wijder, je broek zit steeds strakker en als je denkt aan de zomer en het feit dat je zwemkleding aan moet, word je benauwd. Op deze manier durf jij niet in je badpak of zwembroek.

Veel mensen baseren hun afval-strategieën op een korte termijn visie.

  • Over 2 maanden start de zomer, dus ik ga nu 8 weken weinig eten. Dan zit die zwembroek weer goed.
  • Over 4 weken heb ik een bruiloft en wil ik dat jurkje aan, vanaf nu vervang ik 2 maaltijden door een shake.
  • Ik ga vanaf nu iedere dag een uur wandelen na het eten, zodat ik over 3 weken bij die belangrijke presentatie, geen adem tekort kom.

Je weet waar je naartoe wilt. Meer energie, een plattere buik en “gewoon” dat gevoel van lekker in je vel zitten.

Zodat je weer kunt stralen en je niet meer hoeft te verstoppen in die wijde kleding.

En ondanks dat je niet graag in het middelpunt staat, is het toch leuk om weer eens complimenten te krijgen. Omdat je er zo fit en stralend uitziet.

Maar je wilt ook lekker kunnen ravotten en spelen met je kinderen of kleinkinderen. En de trap oplopen zonder buiten adem te zijn.

Wat je hiervoor nodig hebt is een lange termijn aanpak. Want even diëten kan helpen, maar als je weer “normaal” gaat eten, komen de kilo’s er weer aan.

En als je tijdelijk meer gaat bewegen heeft dat zeker gezondheidsvoordelen, maar waarom doe je het maar tijdelijk?

Het grootste probleem van afvallen is het volhouden.

Het constant houden van je gewicht.

Zodat je niet ieder jaar 2 kilo zwaarder wordt en na verloop van tijd schrikt van je eigen gewicht.

Volhouden en de grip vasthouden zijn moeilijke dingen. En het blijft pas “plakken” als je hier structureel mee bezig bent en tijd en energie in stopt. Zodat oude patronen beetje bij beetje veranderen in nieuwe patronen.

In mijn stappenplan dat je hieronder gratis kunt downloaden, leer jij hoe je in 5 stappen stopt met “jojo-en” en een stabiel en blijvend gewichtsverlies gaat realiseren.

Door het inzetten van de juiste tools en strategieën kun jij verleidingen weerstaan en makkelijker “nee” zeggen tegen ongezonde snacks.

Ook als jij jezelf een emotie – eter noemt is mijn stappenplan de ideale manier om dit voor eens voor altijd aan te pakken.

Wat je niet gaat vinden in dit stappenplan is het advies om pillen, shakes of andere rotzooi te gebruiken om af te vallen. Het doel is om goed om te leren gaan met de producten die je dagelijks tegenkomt.

Wil jij ook grip krijgen op afvallen, emotie – eten en je gezondheid? En je leven 2.0 vorm gaan geven? Zonder honger, maar wel op een blijvende en duurzame manier?

Download dan het gratis stappenplan. 

Leven vanuit dankbaarheid.

Leven vanuit dankbaarheid.

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, kan dat leiden tot overmatig eten. Emotie-eten wordt dit vaak genoemd. Je probeert je vervelende emoties weg te eten. En soms is iets zo lekker, dat je daar echt van kunt genieten. Voor eventjes dan. Want erna schaam jij je...

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Wie is er verantwoordelijk voor jouw gezondheid? Jouw gewicht? Jouw leefstijl? Ik denk dat bijna iedereen dan naar zichzelf zou wijzen. Je weet dat jij, als puntje bij paaltje komt, degene bent die verkeerde eetgewoonten heeft. Maar wanneer doe je daar wat aan?...

Waarden

Waarden

Soms, zonder dat ik het zo bedoeld had, ben ik aan het denken. Gisteravond bedacht ik me dat waarden een grote invloed hebben op ieders leven. Maar dat er ook grote verschillen in zitten tussen mensen. Als je uit een lijst van waarden een top 5 samen moet stellen,...

Afvallen

Afvallen

Afvallen, ik weet dat veel mensen het willen. Ik krijg regelmatig de vraag in mijn mailbox: ‘Waarom zou het met jouw begeleiding wel lukken?’ En dat is een terechte vraag. Ik snap dat je niet meteen in het diepe springt. Dat doe ik ook niet. Ik ben...

Doe jezelf niet tekort

Doe jezelf niet tekort

In het coachprogramma heb ik het over fouten die wij maken in ons denkpatroon. Eén van die fouten is ervan uitgaan dat jij niet af kunt vallen, of dat je niet blijvend af kunt vallen. Je ziet beren op de weg, gaat door negatieve ervaringen denken dat het niet voor jou...