fbpx
Selecteer een pagina

Motoriek & Meer

Stop met het gebruiken van maxicosi’s, wipstoeltjes en stoeltjes voor baby’s als zitplek voor je kindje. Ik begrijp dat het waarschijnlijk niet vertelt wordt op het consultatiebureau of door de kraamzorg, maar een verkeerde houding kan de nek, rug en het hoofdje schaden.

Als voormalig gymdocent, motorische remedial teacher en master of education, heb ik veel ervaring opgedaan in de praktijk. Daarom heb ik een online leeromgeving ontwikkeld waar betrouwbare informatie staat over de ontwikkeling van 0-4 jarigen.

En nu al kun je mijn brochure downloaden over het voorkomen van een voorkeurshouding. Hierin deel ik nog uitgebreider dan in dit blog tips en inspiratie. 

+ blije kinderen

+ jaar ervaring

+ getrainde professionals

Wat gaat er mis?

Als je zwanger bent ga je uitzoeken wat je allemaal nodig hebt. Een aantal dingen zijn logisch. Een wiegje, bedje, autostoeltje, matrasje, kleding enzovoorts. Maar als je door een winkel loopt of allerlei webshops bekijkt, zie je dat er nog veel meer aanbod is. 1001 wipstoeltjes, babyzitjes, babybouncers met elastieken eraan, een tablethouder voor je baby…… 

En is dat nodig? Nee dat is helemaal niet nodig! Daar kun je direct geld op besparen door het niet te kopen!

Kleine kinderen hebben niet veel nodig. Wat ze wel nodig hebben is:

  • ruimte om te kunnen en mogen bewegen
  • makkelijk zittende kleding waarin ze zich kunnen bewegen
  • en een zoveel mogelijk platte houding. Op de rug en op de buik. Vanuit die houdingen gaan ze zichzelf sterker maken door dingen te proberen. 

 

 

Maar wat zie je veel gebeuren? De maxicosi kun je op het onderstel van de kinderwagen klikken. Heel handig als je weggaat. Dan hoef je niet te slepen met de reiswieg. Maar de houding in een maxicosi is geen goede houding voor een langere tijd. Het is de veiligste manier om baby’s te vervoeren, maar daar moet het ook bij blijven. Het is slecht voor de nek en rug en het beperkt de baby in zijn bewegingsvrijheid. 

Net als andere zitjes, stoeltjes en poefjes waar baby’s ingesnoerd worden. Het hoofdje wordt éénzijdig belast en het kindje heeft geen ruimte. 

Met als gevolg?

Een afgeplatte schedel aan één kant. Wat uiteindelijk kan leiden tot het dragen van een helmpje. Of een voorkeurshouding wat je weer af moet gaan leren. 

Geef je kind de ruimte en zorg ervoor dat het zich goed en veel kan bewegen. Daarmee voorkom je een hele hoop problemen!

De focus ligt vaak op voeding en groei.

 

Maar de motorische ontwikkeling ligt aan de basis van alles. Kinderen ontdekken al bewegend de wereld en het is belangrijk om ze hier volop de ruimte voor te geven.

Jij wilt het liefste voorkomen dat je kindje een voorkeurshouding krijgt. In de brochure die je gratis kunt downloaden, lees je wat een voorkeurshouding precies is en hoe je dit kunt voorkomen. 

Start vandaag nog en geef je kindje de juiste houding. Of bereid je goed voor als aanstaande ouder en trap niet in een aantal valkuilen.

 

“Als mama van drie las ik dit blog helaas pas na de geboorte van de derde. Maar ik kon er alsnog heel veel van leren. Ik heb de brochure gedownload en meteen erna toegang gevraagd tot de online leeromgeving. En ik vind het waardevol, nieuw en het is leuk om de video’s van Nicole te bekijken. Haar perspectief op bewegen is zo anders dan bij het consultatiebureau. Echt een aanrader.”

Mama van 3

“Na het lezen van het blog dacht ik: dit is interessant!

Nu heb ik de brochure gelezen en dit geeft nog een extra inkijkje in wat je kunt doen en waar je op kunt letten. 

Er is zoveel informatie die rondgaat op Internet. Omdat Nicole een Masteropleiding heeft en jarenlange werkervaring, vertrouwde ik erop dat ze weet waar ze het over heeft.

En dat is gelukkig zo gebleken!”

Lotje

Mama van Bo