fbpx
Selecteer een pagina

Ik help jou grip te krijgen op overgewicht en je gezondheid met behulp van mijn unieke D.R.E.A.M.-methode. 

Wil jij je leven 2.0 vorm gaan geven, met een duurzaam en blijvend resultaat en een goede mindset?

Dan is D.R.E.A.M. de juiste stap voor jou. 

Worstel jij met afvallen en lukt het niet om dit op lange termijn vol te houden?

Heb je al van alles geprobeerd en lijkt het alsof afvallen niet voor jou is weggelegd? 

Of heb je een spijkerbroek in de kast hangen die daar aan het wachten is totdat je er weer in past?

En een mooie jurk die je pas aan wilt als er wat kilo’s vanaf zijn? Koop je ieder jaar een grotere maat skibroek of zwembroek omdat je er niet meer in past?

Misschien ben je wel die emotie – eter die bij slecht nieuws naar eten grijpt. En dan vooral lekkere dingen, zoals koekjes, chips of chocola.

Of lukt het niet om omringd door vrienden van lekkere hapjes en een drankje af te blijven.

Heb je al van alles geprobeerd? Recepten volgen, pillen, shakes of repen?

Waarschijnlijk lukte het toen om even af te vallen, maar kwam je erna weer aan.

En heb je ondertussen een fortuin uitgegeven aan deze dure producten, die uiteindelijk, op de lange termijn niet helpend zijn.

En waarschijnlijk heb je ook al vaak met jezelf afgesproken dat je vanaf NU, of vanaf MORGEN, of vanaf VOLGENDE WEEK, of NA DE VAKANTIE, ècht gezonder gaat leven.

En nu voor altijd. Maar kwam je erachter dat je het toch niet vol kon houden. 

En wat zijn de gevolgen hiervan? Je voelt je moet, niet fit, zit niet lekker in je vel, je verstopt je en rondlopen in badkleding is al helemaal vreselijk.

Maar behalve dit, zorgt het er voor dat je dingen uitstelt?

Is de uitspraak: ‘Als ik 5 kilo lichter ben, dan ……………….’ jou bekend?

Wanneer je niet lekker in je vel zit of niet tevreden bent met je gewicht, ga je dingen uitstellen.

Wat zou het voor jou betekenen als je op een gezonde manier, blijvend kilo’s gaat verliezen?

Wat zou het voor jou betekenen als je op een gezonde manier, blijvend kilo’s gaat verliezen? Omdat het geen trucje of kunstje is, maar een verandering die je met moed en vanuit jezelf vorm gaat geven.

Dan voel jij je prettiger, je kunt kleinere en misschien wel leukere kleding kopen. Dan ben je trots op jezelf, omdat je na al die teleurstellingen toch door bent gegaan. Vol zelfvertrouwen loop je rond op je werk en dat blijft niet onopgemerkt.

Collega’s, vrienden, maar ook je partner zien dat er iets moois gebeurt en je wordt overladen met complimenten. Maar ook met de vraag: ‘Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?’

Wat zou dat nog meer opleveren? Die dosis zelfvertrouwen? Een nieuwe functie op je werk, omdat je nu wel op de voorgrond durft te treden?

Of wordt de relatie met je partner beter, omdat de schaamte voor je lichaam weg is?

 

 

Een gezondere leefstijl heeft niet alleen op jou effect, maar ook op je gezin. Nieuwe, gezondere patronen zorgen ervoor dat ook jouw kinderen gezond opgroeien.

Jij bent nog dezelfde persoon, maar leeft je leven 2.0 zoals je dat voor ogen had. 

Zonder een dieet, want het is hoe jij je leven inricht. Diëten gaat over dingen niet mogen. Nu gaat het over de dingen die jij toch niet meer wilt eten.

De D.R.E.A.M. – methode geeft jou een solide basis. Een fundament waar je de rest van je leven op terug kunt vallen.

Mijn D.R.E.A.M. – methode is niet uit de lucht komen vallen. Vanaf 2005 ben ik werkzaam in de wereld van gezondheid, voeding, sport en onderwijs. In die jaren heb ik veel gezien, veel geleerd en met name meegemaakt wat niet werkt. Ieder dieet, ieder advies gaat alleen maar over WAT je moet doen, maar er wordt nooit verteld hoe je dat moet doen.

De D.R.E.A.M. – methode geeft jou een solide basis. Een fundament waar je de rest van je leven op terug kunt vallen.

Jij neemt de controle over je eigen keuzes en je eigen leven. Zelf heb ik die gereedschappen ook nodig. Gezond eten en gezond leven gaat niet vanzelf. Maar het wordt door de jaren heen steeds eenvoudiger. 

Mijn reis ging van sporter, gymdocent en wintersporter naar moeder met reuma. Ik heb jaren gevochten. Met mezelf, met mijn lichaam en het accepteren van mijn beperkingen. Nadat ik mijn eetpatroon volledig omgegooid had, ging het beter.

Ik had minder ontstekingen en was minder vermoeid. Daarnaast zocht ik hulp bij een medisch psychologe en die hielp me met het accepteren van de huidige situatie. Om mijn nieuwe eetpatroon vol te houden moet ik ook de gereedschappen en tools gebruiken, die ik mijn klanten aanreik.

Zoals ik al zei gaat het niet vanzelf. Maar ik hoef er steeds minder bij na te denken, omdat mijn nieuwe patronen eigen geworden zijn. Het hoort nu bij mij. 

D.R.E.A.M. = Drive, Routine, Emotie, Actie en Mindset.

Mijn D.R.E.A.M. – methode geeft inzicht, haalt jouw innerlijke kracht naar boven, stelt jou in staat om gezondere keuzes te maken en geeft precies die tools die je nodig hebt om verleidingen te weerstaan.

Afvallen, gezonder leven en emoties de baas blijven lukt jou niet door alleen anders te gaan eten. Het gaat om een alles – in – 1 – aanpak.

En dat is mijn D.R.E.A.M. – methode.

Drive

Als jouw coach help ik je om je energie op de juiste dingen te richten. Ik zorg ervoor dat jij gefocust aan je doelen werkt en je ook echt richt op de belangrijkste dingen. Vanaf dag 1 krijg jij de drive te pakken en je weet dat dit precies is wat je nodig hebt om jouw leven anders vorm te geven.

Routine

Ik help je om de veranderingen een goede plek te geven. Dan krijg je nieuwe structuren, nieuwe routines. Die zorgen ervoor dat je niet meer de hele dag met eten bezig bent, dat sporten en bewegen een vaste plek krijgt in je agenda en dat je op drukke dagen toch gezonde keuzes maakt. 

Emotie

Misschien ben je een emotie – eter of ga je tijdens mijn methode merken dat er een diepere laag onder ligt. Daar doorheen vechten is super belangrijk. Die strijd is jouw ticket naar je leven 2.0

Actie

Want zonder actie van jouw EN mijn kant, gaat er niets veranderen! Samen is de sleutel tot succes!

 

Mindset

Wij beperken ons door aannames, gedachten en denkwijzen die niet helpend zijn. Dit gaan we ombuigen naar positieve, helpende gedachten. Zodat jij meer zelfvertrouwen krijgt, jezelf en je doelen belangrijk maakt en een ander mens wordt. Een moedige man of vrouw die overladen wordt met complimenten en eindelijk weer blij is met zichzelf.

Zonder deze 5 elementen is gezond, blijvend en duurzaam afvallen een illusie.

Vanaf dag 1 wordt de basis gelegd voor jouw leven 2.0. Zodat jij inzicht krijgt in hoe je tot nu de dingen hebt gedaan. Je krijgt meer bewustzijn en geeft duidelijkheid over welke stappen er nog te nemen zijn. Samen gaan we dit vormgeven en ontdekken.

Zodat je gaat ervaren dat het echt anders kan. Jij wilt afvallen, gezonder leven en grip krijgen op emotie – eten. Zodat het geen strijd meer is. Daar gaan we samen voor zorgen. 

Coaching

Je leven transformeren lukt je niet alleen. Anders was je daar nu al geweest. Daarom is deze methode met coaching van mijn kant. Zodat je steeds weer met de neus de juiste richting op blijft staan. 

En als het even tegenzit of vervelend voelt, ben ik er om je op te peppen. Je moed in te spreken en je te vertellen dat je dit kunt. Net zo lang tot je het zelf gelooft! 

Met behulp van mijn kant – en klare schema’s en planningen, maak jij de ideale invulling voor jezelf. 

Iedereen is anders, dus we gaan steeds weer op zoek naar wat bij jou, je leven, je gezin en weekindeling past. 

Maatwerk is key! Er is geen mal voor gezondheid die bij iedereen past.

Je weet dat sporten en bewegen belangrijk is voor jouw gezondheid. Daarom maken we een goed plan, gebaseerd op maatwerk. Zodat het perfect in jouw leven past en balans geeft.

 

Inhoudelijk.

Online kun je gemakkelijk alle lessen uit het programma volgen. Ik heb ook video’s opgenomen die je op je gemak kunt bekijken, wanneer het jou uitkomt. En zo vaak terug kunt kijken als je zelf wilt.

Je krijgt een combinatie van theorie en huiswerk. Het is belangrijk dat je vanaf de start de opdrachten ook echt gaat maken en uitvoeren. 

Omdat het niet altijd even makkelijk zal zijn krijg je ook toegang tot motiverende audioberichten. Zit je er even doorheen? Krijg je het moeilijk? Hup die oortjes in en laat jezelf weer oppeppen. Op ieder moment van de dag, wanneer jij het nodig hebt.

Gedurende alle stappen krijg je alles aangereikt wat je nodig hebt. Geen los zand, maar logische opeenvolgende stappen die leiden tot een blijvende verandering!

Ervaringen van anderen

Onder dit blok lees je enkele reacties van mensen die de methode gevolgd hebben.

En via onderstaande knop lees je nog meer ervaringen van (ex) D.R.E.A.M.-ers.

“Fijne persoonlijke begeleiding. Nicole geeft advies en hulp zonder te oordelen. Je kan haar altijd om hulp vragen, is goed bereikbaar. Het geeft mij vertrouwen dat dit langzame proces mij meer oplevert.”

Ans Versleijen

Ans gebruikt de woorden ‘dit langzame proces’ Ans is een mooi voorbeeld van een vrouw die al vaak geprobeerd heeft om gewicht te verliezen. Maar telkens weer terugviel in oude patronen. Nu verliest zij rustig, maar stabiel gewicht en zit lekker in haar vel.

 

In de onderstaande tabel hiernaast staan de eerste meetgegevens. Ze verloor bijna 3 kilo in de eerste maand. Bekijk je dat over een termijn van 6 maanden, dan zijn dat 18 kilo. Haar BMI zakte van risicovol naar hoog.

 

Datum Kilogram BMI
23-10-18 84,3 31
6-11-18 82 30,1
20-11-18 81,4 29,9

“Ik heb de cursus van Nicole als heel positief ervaren. Je krijgt elke week een bericht thuis gestuurd waar je mee aan de slag gaat en nadenkt om niet meer voor het verkeerde product te kiezen.

Je kunt bij Nicole terecht voor al je vragen. Ik heb er veel aan gehad en ben blij dat ze me de kans heeft gegeven om mee te doen. Dankjewel Nicole.’

Yvonne Hugens uit Heerlen.

“Weer eens begonnen met een poging om wat kilo’s kwijt te raken.Diëten zijn leuk, maar na een tijdje gaat het toch weer mis omdat je weer “gewoon” gaat eten.

Via ,via las ik op de site iets over bewust afvallen, maar toch weer anders! Eens kijken dacht ik, en ja dit sprak me wel aan. Je leert door verschillende duidelijke stappen dat het toch lukt om wat kilo’s kwijt te raken. Je leert logisch nadenken en bewuste keuzes maken. Geen dieet.

Bekijk eens etiketten, je schrikt van de hoeveelheid suiker en vetten die in producten zitten. Als ik nu boodschappen ga doen, let ik er steeds meer op. Dus weer bewuster bezig. Zeg eens nee tegen iets lekkers dat je wordt aangeboden of opgedrongen. Het voelt goed als je dit kunt. Weer een bewuste keuze gemaakt. Eet met speciale gelegenheden wat lekkers. Het zijn allemaal kleine simpele stappen, wel heel duidelijk. En gaat het een keer mis, dan gewoon weer opnieuw proberen. Voor mij was het een goede keuze om me aan te melden bij Nicole…………………………..

Ze reageert snel op je vragen of opmerkingen, ze helpt je waar maar mogelijk. Een duidelijke cursus op weg naar blijvend gewichtsverlies.”

Je kunt bij Nicole terecht voor al je vragen. Ik heb er veel aan gehad en ben blij dat ze me de kans heeft gegeven om mee te doen. Dankjewel Nicole.’

Groetjes Susan.

Tijdens intakegesprekken, maar ook via e-mail krijg ik vragen en opmerkingen als:

 

* Wie zegt dat je mij kunt helpen? 

* Ik heb echt alles al geprobeerd hoor.

* Dat gaat mij nooit lukken.

* Ik vind het wel een beetje duur.

Deze zaken hebben allemaal te maken met je mindset. Hoe zou het voor jou zijn als je wèl geholpen wordt? Wat verandert er dan in jouw leven?

Ik begrijp dat je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, maar dit nog niet!

 

En natuurlijk gaat het jou lukken, want je krijgt er een coach bij die constant voor je klaar staat.  

Je kunt je hele leven geld blijven besteden aan pillen, drankjes, shakes, afspraken bij de diëtist, acupunctuur of andere dingen. Maar bij mij pak je het in één keer goed aan. Zodat al die andere dingen geen geld meer gaan kosten. De drie pijlers die van belang zijn, Voeding- Beweging – Mindset, krijgen alledrie een rol in de methode. Je tackelt in 1x alles!

Wat zijn jouw wensen? En waarom zouden die niet werkelijkheid mogen worden? Ik begrijp dat er altijd iets is wat ook belangrijk is. De kinderen sporten of hebben zwemles, je hebt nieuwe stoelen nodig want die oude vallen bijna uit elkaar, de wasmachine gaat kapot en de kinderen groeien om de haverklap uit hun kleding.

Maar wanneer ben jij dan aan de beurt? En jouw gezondheid?

Ik ben zelf een veel leukere en betere moeder als ik goed voor mezelf zorg.

Ben jij diegene die het moeilijk vindt om af te vallen en het gewicht eraf te houden?

Ben jij die man of vrouw die kleding in de kast heeft hangen en er in wil passen?

Ben jij diegene een pak koekjes openmaakt, er 1 wil eten, maar het pak leeg eet?

Ben jij de man of vrouw die ‘nee’ wil zeggen, maar toch ‘ja’ zegt als iemand een beetje pusht?

Ben jij diegene die dromen ‘on hold’ zet totdat je wat kilo’s kwijt bent?

Ben jij iemand die zich schaamt voor het eigen lichaam?

Ben jij iemand die klaar is om jouw doelen en gezondheid op plaats 1 te zetten? 

Dan is mijn D.R.E.A.M. – methode echt iets voor jou. 

Ik vind het belangrijk dat alleen gemotiveerde mensen meedoen. Die begrijpen dat ze gedurende de tijd dat we samenwerken, ook hard moeten werken aan hun doelen. Ik beloof dat ik alles eraan zal doen om je optimaal te coachen en te begeleiden. Maar dat is slechts 50%. Die andere 50% lever jij zelf. Maak daarom ruimte (in je hoofd en in je agenda) om dit op een goede manier aan te pakken.

Vaak gestelde vragen.

Waarom coach je eigenlijk? Kun je niet alles opsturen?

Veranderingen hebben tijd nodig. Maar behalve dat heb je ook een onafhankelijke coach nodig, die eerlijk en open communiceert. Zodat jij de drempels en patronen die je niet zelf herkent, wèl gaat herkennen. Alleen op die manier kun je waardevolle stappen zetten. En jouw nieuwe leven 2.0 vorm gaan geven.

Want ik weet uit ervaring dat het veranderen van je eet, beweeg en leefpatroon niet alleen over afvallen gaat. Je bereikt er zoveel meer mee. Je voelt je beter, je durft nieuwe uitdagingen aan te gaan, je zelfvertrouwen stijgt, je bent minder moe, de relatie met je partner verbetert, de relatie met jezelf verbetert omdat je jezelf niet meer telkens teleurstelt.

Daarnaast zegt iedereen die mee heeft gedaan dat de coaching een groot verschil heeft gemaakt. 

Kan ik zelf de metingen doen?

Ja, dat ga je zelf doen. Ik zorg voor een goede instructie. Dus dat kan niet misgaan! 

Maar het gaat niet alleen om kilo’s, BMI en centimeters. Het gaat ook om hoe jij je voelt. Ook dat wordt een aantal keren gemeten met behulp van een vragenlijst.

Hoeveel tijd kost het?

Het verschilt per persoon, maar gedurende de 12-weken training, zijn de meeste mensen zo’n 4 uur per week met de opdrachten bezig. Daarnaast neem je alles mee in het dagelijks leven en denk je gedurende de dag over een aantal zaken na. Wanneer je meedoet met het traject van 26 weken is het tempo waarop de modules vrijkomen wat lager. Dan ben je gemiddeld zo’n 1 tot 1,5 uur per week met de opdrachten bezig. Of 1 week wat langer en de andere week wat korter.

Hoeveel kost het?

Op dit moment kost het 3x 799 euro inclusief 21% BTW. 

Bied je ook andere trainingen aan?

Ja, de D.R.E.A.M. – methode mag je ook als online training volgen. Dan doe je alles zelf. Het kan een mooie eerste stap zijn. 

www.nijholtbegeleiding.nl/afvallen 

In onderstaande video vertel ik meer over de D.R.E.A.M. – methode.