fbpx

Waarom je doel om gewicht te verliezen, nooit op een korte termijn strategie gebaseerd moet zijn.

Je kent het wel. Opeens denk je: “Ik moet afvallen.” 

Want je buikje zit in de weg, of je voelt je niet meer fijn in je eigen lichaam. Of je bent moe als je de trap op rent en je weet dat dit toch echt niet de bedoeling kan zijn. 

Misschien ben je zelfs wel bij de huisarts geweest en is je bloeddruk hoog, je cholesterol piekt of de arts maakt zich zorgen om je gezondheid. 

Je shirts worden steeds wijder, je broek zit steeds strakker en als je denkt aan de zomer en het feit dat je zwemkleding aan moet, word je benauwd. Op deze manier durf jij niet in je badpak of zwembroek.

Veel mensen baseren hun afval-strategieën op een korte termijn visie.

  • Over 2 maanden start de zomer, dus ik ga nu 8 weken weinig eten. Dan zit die zwembroek weer goed.
  • Over 4 weken heb ik een bruiloft en wil ik dat jurkje aan, vanaf nu vervang ik 2 maaltijden door een shake.
  • Ik ga vanaf nu iedere dag een uur wandelen na het eten, zodat ik over 3 weken bij die belangrijke presentatie, geen adem tekort kom.

Je weet waar je naartoe wilt. Meer energie, een plattere buik en “gewoon” dat gevoel van lekker in je vel zitten.

Zodat je weer kunt stralen en je niet meer hoeft te verstoppen in die wijde kleding.

En ondanks dat je niet graag in het middelpunt staat, is het toch leuk om weer eens complimenten te krijgen. Omdat je er zo fit en stralend uitziet.

Maar je wilt ook lekker kunnen ravotten en spelen met je kinderen of kleinkinderen. En de trap oplopen zonder buiten adem te zijn.

Wat je hiervoor nodig hebt is een lange termijn aanpak. Want even diëten kan helpen, maar als je weer “normaal” gaat eten, komen de kilo’s er weer aan. 

En als je tijdelijk meer gaat bewegen heeft dat zeker gezondheidsvoordelen, maar waarom doe je het maar tijdelijk?

Het grootste probleem van afvallen is het volhouden.

Het constant houden van je gewicht.

Zodat je niet ieder jaar 2 kilo zwaarder wordt en na verloop van tijd schrikt van je eigen gewicht.

Volhouden en de grip vasthouden zijn moeilijke dingen. En het blijft pas “plakken” als je hier structureel mee bezig bent en tijd en energie in stopt. Zodat oude patronen beetje bij beetje veranderen in nieuwe patronen.

In mijn stappenplan dat je hieronder gratis kunt downloaden, leer jij hoe je in 5 stappen stopt met “jojo-en” en een stabiel en blijvend gewichtsverlies gaat realiseren.

Door het inzetten van de juiste tools en strategieën kun jij verleidingen weerstaan en makkelijker “nee” zeggen tegen ongezonde snacks. 

Ook als jij jezelf een emotie – eter noemt is mijn stappenplan de ideale manier om dit voor eens voor altijd aan te pakken.

Wat je niet gaat vinden in dit stappenplan is het advies om pillen, shakes of andere rotzooi te gebruiken om af te vallen. Het doel is om goed om te leren gaan met de producten die je dagelijks tegenkomt. 

Wil jij ook grip krijgen op afvallen, emotie – eten en je gezondheid? En je leven 2.0 vorm gaan geven? Zonder honger, maar wel op een blijvende en duurzame manier?

Download dan mijn gratis stappenplan onderaan deze pagina.

Of laat je e-mailadres hier achter en ontvang je stappenplan.